(doc) Podarilov le cere lui Plîngău și Moțpan „să-i restabilească onoarea și demnitatea” și un prejudiciu moral de 75 mii lei

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, a expediat o scrisoare în adresa liderilor Platformei DA, Dinu Plîngău și Chiril Moțpan, prin care le cere să-i „restabilească onoarea și demnitatea”, ce i-a fost lezată prin ultimele declarații ale celor vizați, care i-au adus mai multe acuzații de corupție.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Aceste declarații false și denigratoare au fost preluate de majoritatea mijloacelor mass-media și au fost publicate, dar și pe rețelele de socializare.

Publicul a fost dus în eroare, iar mie mi-a fost lezată onoarea și demnitatea, în special cea de demnitar public”, se arată în scrisoarea șefului IGP.

Podarilov îl anunță pe Dinu Pîngău că „a publicat informații confuze și denigratoarea la adresa sa, întrucât acesta nu figurează în vreun dosar penal, iar Curtea Supremă de Justiție l-a reabilitat, după episodul legat de mită”.

„Declarațiile făcute de Plîngău și Moțpan sunt false și nu conțin substrat factologic. Cât despre materialele publicate pe pagina sa de Facebook de Dinu Pîngău, acestea nu făceau parte dintr-un dosar penal, ci dintr-un proces penal, iar Procuratura Anticorupție a refuzat inițierea procedurii penale, întrucât nu au fost întrunite elementele infracțiunii.

Solicit repararea prejudiciului cauzat, restabilirea de către dvs a onoarei și demnității mele, precum și un prejudiciu moral de 75 de mii de lei, sumă ce va fi transmisă, cu titlu de donație, Centrului de Plasament pentru copiii cu dizabilități”, se arată în scrisoarea lui Podarilov.

În caz contrar, șeful IGP va merge în judecată.

Liderii Platformei DA nu au comentat deocamdată aceste solicitări.

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a plublicat pe rețelele de socializare un document în care apare numele actualului șef al Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, care era suspectat, în 2015, pe vremea când a activat în cadrul Centrului Pentru Combaterea Traficului de Persoane, că ar fi luat 3000 de euro mită, de la un cetățean reținut pentru 72 de ore, pentru a-l elibera. În document, șeful de atunci al CCTP, Sergiu Nani, oferea explicații în formă scrisă superiorilor săi, pe marginea acestui caz de corupție.

Tot pe 8 noiembrie, Platforma DA a acuzat-o pe ministra de Interne, Ana Revenco, de faptul că a promovat în funcții de conducere în cadrul subdiviziunilor Poliției oameni cu reputația compromisă, care ar fi fost implicați, anterior, inclusiv în dosare penale, iar unii ar fi fost documentați de SIS, sau prinși băuți la volan. Fostul deputat Chiril Moțpan a prezentat mai multe probe, pe care spune că le-a expediat și actualei guvernări, dar fără a primi vreun răspuns.

IGP a comentat, pentru UNIMEDIA, că Iurie Podarilov a stat la pușcărie un an pentru o faptă pe care nu a comis-o, iar instanța supremă l-a achitat în această vară definitiv.


Pub