Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, reținută astăzi a primit 20 de zile de arest
Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, reţinută astăzi, de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti, a fost arestată pentru 20 de zile. Decizia poate fi contestată.

Foto: anticoruptie.md
Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută pentru 72 de ore, a declarat procurorul de caz Cristina Gladcov​.

În 2019, Diana Crudu a fost numită secretară de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.


Pub