Opinie: „Rodica Antoci folosește ANI-ul pe post de „bâtă” în interesul soțului și al cumătrului său”

Versiunea reglării de conturi între familia șefei ANI, Rodica Antoci, și fostul șef SPPS, Anatolie Golea, a fost publicată pe canalul Telegram de către ziaristul Vadim Ungureanu. Acesta prezintă noi probe privind caracterul orchestrat a „atacului” la imaginea omului de afaceri.

Foto: Ungureanu 112

Potrivit lui Ungureanu, demersul împotriva lui Anatolie Golea l-a depus chiar cumătrul familiei Antoci, demis din SPPS pentru că nu a trecut de Poligraf.

Vedeți mai jos „povestea atacului”, publicată de Vadim Ungureanu:

„Sesizarea de „control al averii și intereselor personale” al ex-șefului SPPS, Anatolie Golea, ar fi fost depus pe data de 18.Septembrie .2018, de către Moraru Igor (fost coleg de birou, cu Iurie Antoci, soțul șefei ANI).

De fapt, ăsta, fostul „storoj” Igor Moraru, pe parcursul anului 2018-2019, ca un disperat a tot trimis scrisorele pe la ANI. Frustrările și le-a manifestat la câteva zile după ce a luat un șut în fund de la SPPS.

Aici cam miroase a „răzbunare” și „conflict de interese”. „Storojul” supărat că a luat un șut în fund de la SPPS s-a pus cu gura pe Golea și a depus la ANI două plângeri care au fost trimise în exminare lui C. Culicovschi, ca ulterior să ajungă pe mâna „calicului juridic” Adrian Fotescu, cel pe care mă-sa l-a dus de mânuță să-l angajeze la CNA, dar de „bun” ce era, a fost scos după ușă de Zumbreanu.

Rodica l-a luat pe Fetescu la ANI ca „expert”, mai ales în cazuri la comandă. Un exemplu în acest sens este actul întocmit în legătură cu averile lui Ruslan Popov. Din 2018 până în prezent a tot examinat ANI-ul averea lui Golea. Patru ani…Hm, nu-i cam mult?

Igor Moraru este cumătrul lui Iurie Antoci. Tot Moraru a fost cel care l-a ajutat pe Iura Antoci să ajungă șef de direcție în cadrul SPPS.( Atunci cei doi l-ar fi dat într-o parte pe un alt cumătru cu inițialele I.N.)

Rodica Antoci, după ce a fost numită șefă la ANI, a încercat să-l angajeze pe cumătrul soțului, adică pe Igor Moraru, dar ăsta este atât de integru și imaculat încât nu a fost în stare să treacă testul la Poligraf, care pe atunci încă „era constituțional”. Cică de vină au fost „scheletele” din dulapul de procuror a lui Moraru.

Așa că, tanti Rodica, problema aici nu-i că soțul „a lucrat la SPPS”, dar mai mult faptul că folosești ANI-ul pe post de „bâtă” în interesul soțului și a cumătrului său.

Ah da, cum am scris mai sus, inspectorul ăsta de integritate, Adrian Fetescu, a întocmit actul de constatare în cazul averii lui Popov, dar și cel a lui Golea. Ca prin „minune” la Popov nu a găsit încălcări, iar în cazul lui Golea cică a băgat încălcări din capul lui, sau din ce i-o fi șoptit Rodica”.

Ieri, în cadrul unui reportaj difuzat de Primele Știri (Anatolie Golea denunță acțiunile ANI în privința sa: „Au pus la cale o răzbunare și o răfuială” (primelestiri.md)), Anatolie Golea a confirmat parțial aceste informații menționând că ”Examinarea actului ANI a început la solicitarea unui fost ofițer al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Igor Morari, care a fost coleg de birou cu Iurie Antoci și care a plecat din SPPS din cauza unor încălcări de serviciu. Ei fiind prieteni și în relații mai apropiate, au pus la cale așa o răzbunare și o răfuială cu mine. Reieșind din faptul că ANI nu a avut niciun motiv legal pentru a emite actul de constatare și că la emiterea actului au fost încălcate mai multe proceduri, mi se crează impresia că prin intermediul ANI-ului se încearcă careva reglări de conturi cu mine și îmi aduce un prejudiciul de imagine.”


Pub