O nouă instruire în domeniul prevenirii spălării banilor. Băncile și prestatorii de plată nebancari pot participa

19 Nov. 2021, 09:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
19 Nov. 2021, 09:59 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Banca Națională a Moldovei (BNM) și Proiectul USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) revin cu o nouă sesiune de instruire în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT). Subiectul abordat în cadrul acestei instruiri va fi monitorizarea și identificarea tranzacțiilor suspecte. Evenimentul se va desfășura în regim online, pe data de 24 noiembrie, începând cu ora 13:00.

Instruirea este adresată băncilor și prestatorilor de servicii de plată nebancari și urmărește consolidarea capacităților entităților raportoare de a preveni și combate în mod eficient infracțiunile financiare. În cadrul instruiri vor fi oferite atât informații teoretice cât și exerciții practice. Astfel, participanții vor avea posibilitatea să analizeze studii de caz și să le dezbată împreună cu experții naționali și internaționali din  domeniu.

Pentru a participa la eveniment, vă puteți înregistra pe acest LINK, până pe data de 23 noiembrie 2021. Datele de conectare la eveniment vor fi expediate pe adresa de e-mail indicată în formularul de înregistrare.

Evenimentul reprezintă o continuare a seriei de instruiri în domeniul AML/CFT, organizate cu suportul Proiectului USAID FSTA. Tot în cadrul acestui proiect, BNM va implementa, în premieră pentru regiune, o soluție IT de ultimă generație, destinată monitorizării riscurilor de spălare a banilor și a acționarilor bancari.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău