‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 7 aprilie, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Chișinău s-a desfășurat primul Congres al Colegiului Medicilor Veterinari din Moldova

La Chișinău s-a desfășurat primul Congres al Colegiului Medicilor Veterinari din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Primul Congres al Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova s-a desfășurat la data de 18 noiembrie curent. În cadrul evenimentului online a fost votat statutul și organele de conducere ale Colegiului.

Astfel, Mihail Moroz, asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității Agrare de Stat din Moldova, a fost ales președintele Colegiului, pe un termen de trei ani.

Vitalie Dragan, șeful Secției medicină veterinară și siguranța alimentelor de origine animală din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că necesitatea creării Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova rezidă din prevederile Legii nr.121 cu privire la organizarea și exercitarea profesiei de medic veterinar.

Conform legii, Colegiul reprezintă o organizație profesională autonomă, apolitică și nonprofit, din care fac parte toți medicii veterinari din Republica Moldova și care are drept scop apărarea drepturilor și intereselor membrilor săi în toate sferele de activitate, asigurarea dezvoltării profesionale continuă a medicilor veterinari, reprezentarea medicilor veterinari în raport cu autoritățile publice naționale, organizațiile internaționale și mediul de afaceri.

În context, Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară a Parlamentului Republicii Moldova a comunicat că prin crearea Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova se va reuși prin acțiuni consecvente:

  • garantarea unui nivel înalt de protecție a sănătății umane, sănătății animalelor și a mediului;
  • asigurarea populației cu servicii veterinare de calitate și cu produse alimentare sigure;
  • consolidarea cadrului normativ pe domeniul medicinii veterinare și asigurarea instituțiilor publice, a mediului de afaceri și a populației cu cadre veterinare competente.

De menționat că, primul Colegiu al Medicilor Veterinari din țara noastră a fost înfiinţat prin Decretul – Lege nr. 3594/ 30 septembrie 1939. Activitatea sa a fost, însă, întreruptă în 1940, reluându-se în România în 1998, odată cu adoptarea Legii 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, și în Republica Moldova odată cu adoptarea Legii 121/2020 privind organizarea și exercitarea profesiei de medic veterinar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›