(video) Moțiunea simplă împotriva Ministerului Sănătății a eșuat. „Nu mă mir că sunt astăzi aici”

Ala Nemerenco

Parlamentul a examinat într-o ședință moțiunea simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății, inițiată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Opoziția a acuzat conducerea Ministerului Sănătății că zilnic mor aproximativ 50 de oameni de COVID-19, spitalele sunt arhipline de pacienți și că s-au scumpit medicamentele antivirale cu până la 30 %.

„Situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei, care trebuie să acționeze cu profesionalism. Cu 20 %-30 % au crescut prețurile la medicamentele pentru tratarea virozelor. Numărul infectărilor zilnice cu COVID-19 sunt în jur de 1 500. Spitalele sunt arhipline. În instituțiile medicale este insuficiență de echipament, butelii cu oxigen. Stagnează și procesul de vaccinare. În goană de a spori rata de vaccinare, cetățenii sunt prinși la propriu și imunizați chiar în stradă, asta contrar normelor OMS. Pe lângă aceasta, cetățenii Republicii Moldova sunt numiți „tupeiști” și „încăpăținați”. În aceste condiții cerem demisia ministrului Sănătății, Ala Nemerenco”, au argumentat deputații BCS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente