‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViceprim-ministrul după întrevederea cu ministrul rus al agriculturii: Este important să se revină la...

Viceprim-ministrul după întrevederea cu ministrul rus al agriculturii: Este important să se revină la regimul de liber schimb

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu în calitate de co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, a avut o întrevedere cu ministrul agriculturii al Federației Ruse Dmitrii Patrușev, co-președintele părții ruse a comisiei menționate.

„În vederea intensificării relațiilor comercial-economice am convenit să organizăm, în primul trimestru al anului 2022, o nouă reuniune a comisiei și un forum al oamenilor de afaceri. O atenție deosebită am acordat subiectului facilitării exporturilor produselor moldovenești pe piața rusă”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, vicepremierul a subliniat importanța eliminării barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc, precum taxele de import aplicate față de unele categorii de produse.

„Este important să se revină la regimul de liber schimb în cadrul CSI. Măsurile restrictive nu fac bine nici Federației Ruse, nici Republicii Moldova”, a accentuat vicepremierul.

Ministrul rus al agriculturii, Dmitrii Patrușev a exprimat deschiderea părții ruse pentru soluționarea problemelor existente în comerțul bilateral.

Am pledat, de asemenea, pentru intensificarea dialogului sectorial pe linia instituțiilor de profil din țările noastre. La finalul discuției am subliniat încă o dată deschiderea pe care o avem pentru aprofundarea relațiilor economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a punctat șeful diplomației Republicii Moldova.

Menționăm că, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere și cu Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse. 

La finalul întrevederii, miniștrii Nicu Popescu și Serghei Lavrov au semnat o declarație comună cu ocazia aniversării, pe 19 noiembrie, a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie şi cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă, salutând prelungirea acestuia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›