image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu, la un an de la victoria la alegerile prezidențiale: „Suntem încă la început de cale pentru a construi”

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, invitată în această seară la Jurnal TV, afirmă că la un an de la câștigarea alegerilor prezidențiale a reușit să alunge de la putere politicienii corupți și să aducă la guvernare oameni cinstiți. Sandu a vorbit și despre neureușitele sale de până acum.

„Eu am creat condiții, iar cetățenii au reușit să alunge din clasa politică, de la putere tare mulți politicieni corupți. Aceasta cred că este o realizare împortantă a noastră, nu zic că a mea. Cetățenii au reușit să schimbe feța clasei politice. Astăzi, după tare multă vreme avem la conducerea țării oameni care sunt cinstiți care nu fură. Asta nu înseamnă că nu mai avem corupție, dar înseamnă că această corupție nu mai este tolerată, programată, protejată de conducerea țării, așa cum s-a întâmplat, din păcate, foarte mulți ani. Am creat aceste condiții ca să avem un Guvern care să înceapă să lucreze pentru problemele cetățenilor, ca să avem un Parlament unde este voință politică, să lupte cu corupția, să se reformeze justiția. Suntem încă la început de cale pentru a construi. Acuma trebuie să facem ordine la toate nivelurile”, a declarat la Jurnal TV președinta Maia Sandu.

Totodată Maia Sandu a vorbit și despre nereușitele de până acum.

„Mi-am dorit să avansăm mai repede pe reforma justiției. Speram ca până la sfârșitul acestui an să avem în aplicarea Legea cu privire la evaluarea externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor. Acum este clar că această lege va fi aprobată în următoarele două, trei luni. Se discută în continuare cu Comisia de la Veneția și Consiliul Europei, nu ne putem mișca chiar așa de repede. Pe lupta împotriva corupției mi-aș fi dorit să ne mișcăm mai repede, dar în același timp ca să nu discredităm aceste procese trebuie să respectăm legea, procedurile, să fim foarte riguroși”, a conchis președinta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: