(video) Bani nejustificați și cărtușe pentru armă de vânătoare: Procurorii vin cu detalii după percheziționarea magistratului de la Curtea de Apel Bălți

Procurorii au venit cu detalii despre rezultatele perchezițiilor la judecătorul din cadrul Curții de Apel Bălți. Astfel, în urma acțiunilor de ieri, magistratul și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, urmând să fie puși sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârșirea infracțiunii încriminate. Totodată, au fost ridicate mai multe bunuri, în urma perchezițiilor.

Foto: colaj
Complicii au depus declarații și cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au fost efectuate la mai multe locații printre care la biroul de serviciu, domiciliul și la automobilul care se află în folosința magistratului.

„În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne”, spun reprezentanții PA.

Drept urmare, magistratul și încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reținute și plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.


Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au descins ieri cu percheziții în biroul de serviciu, în mijloace de transport, dar și în alte locații ce aparțin unui judecător din cadrul Curții de Apel Bălți.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a cerut ieri CSM din nou acordul pentru a percheziționa, reține și cerceta penal un judecător. Acesta a venit cu o sesizare la ședința Consiliului din această dimineață.


Pub