Nota cetățenilor pentru Maia Sandu: 55% ar promova președinta în „anul doi de mandat”

Cetățenii nu sunt foarte mulțumiți de activitatea președintei Maia Sandu în primul an de mandat, iar 41 la sută i-ar da o notă negativă, de la 1 la 4, pentru realizările sale. În același timp, fiecare al cincilea moldovean consideră că șefa statului a lucrat de nota zece. Acestea sunt datele Barometrului Opiniei Publice, realizat de IMAS, publicate astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Alți 18 la sută dintre respondeți o consideră pe Maia Sandu drept o elevă medie, de nota 7-8, iar 17% cred că șefa statului nu merită decât un 5, maxim un 6. 4 la sută nu au știut ce notă să-i ofere președintei.

Datele BOP mai arată că 38 la sută dintre moldoveni sunt nemulțumiți de activitatea președintei țării, iar 32% cred că Sandu nu are vreo realizare în primul an de mandat. Doar 6% se declară foarte mulțumiți de ceea ce a făcut șefa statului până acum și doar 4% afirmă că Maia Sandu are foarte multe realizări.

Îmbunătățirea relațiilor cu Uniunea Europeană este considerată drept cea mai mare realizare a șefei statului, fiind urmată, la mare distanță, de lupta cu corupția, apoi majorarea pensiilor/salariilor și ordinea în justiție.

Aproape fiecare al doilea moldovean consideră că lucrurile s-au schimbat în foarte mică măsură spre bine, de când Maia Sandu a devenit președintă, iar peste 51% încă are mari speranțe că în perioada următoare șefa statului va avea multe realizări.

Studiului „Barometrul Socio-Politic octombrie-noiembrie 2021” cuprinde un eșantion de 839 de persoane, chestionate față în față și a fost realizat de compania de cercetare sociologică IMAS și are o marjă de eroare de +/- 3%.


Pub