Ministerul Sănătății „se spală pe mâini” în cazul bărbatului imunizat în plină stradă: Nu suntem autoritatea responsabilă de această acțiune

Ministerul Sănătății nu este responsabil de cazul bărbatului vaccinat anti-Covid pe marginea drumului, într-un sat din Republica Moldova. „Cu certitudine pot să vă spun că Ministerul Sănătății nu este autoritatea, care a fost responsabilă de administrarea acestui vaccin”, a declarat astăzi secretara de stat a Ministerului, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: colaj UNIMEDIA

„Cu certitudine pot să vă spun că Ministerul Sănătății nu este autoritatea care a fost responsabilă de administrarea acestui vaccin. Toate persoanele care se imunizează, inclusiv în cadrul campaniilor comunitare, atunci când avem puncte mobile de vaccinare, sunt incluse în registrul de evidență națională a vaccinărilor.

În continuare, medicul de familie este responsabil, în cazul în care persoana nu se prezintă pentru a beneficia de a doua doză... nu cunoaștem cu care doză a fost vaccinată persoana în cauză, pentru ca avem vaccinuri care se administrează într-o singură doză. Este dreptul persoanei date de a lua legătura cu medicul, Ministerul Sănătății poate facilita acest lucru”, a menționat Svetlana Nicolaescu.

Un bărbat a fost vaccinat anti-Covid, chiar pe marginea drumului, într-un sat din Moldova. Imaginea cu acesta a fost publicată de către deputatul PAS, Radu Marian, care ulterior a șters-o, din cauza comentariilor critice. Fotografia a fost salvată de unii internauți care au redistribuit-o.

Totodată, medicul care a vaccinat bărbatul anti-Covid pe marginea drumului este căutat de către fica bărbatului. 

„Se vaccinează la necesitate și în stradă, pentru că sunt oameni care n-o să se deplaseze la un centru de vaccinare standard”, afirmă deputatul PAS, Dan Perciun. Acesta menționează că există și niște măsuri de siguranță care trebuie respectate, însă practica de a vaccina și în stradă există și în SUA, și în Canada.

Ministerul Sănătății a venit cu un comentariu în privința cazului bărbatului vaccinat anti-Covid pe marginea drumului într-un sat din Moldova.

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu o reacție după ce pe rețelele sociale a apărut o imagine în care un bărbat a fost imunizat anti-Covid, chiar pe marginea drumului.

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au criticat dur decizia autorităților de a administra cetățenilor vaccinul împotriva Covid-19 direct în stradă.


Pub