(video) Lavrov a comentat acuzațiile lui Borrell, precum că Rusia folosește gazele naturale drept armă politică împotriva RM

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a negat acuzațiile Înaltului reprezentant al UE, Josep Borrell, precum că Federația Rusă folosește gazele naturale drept armă politică împotriva RM. Cu o reacție la aceste declarații, oficialul rus a venit în cadrul conferinței de presă organizate astăzi, după discuțiile cu ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

Foto: colaj

„Am observat că unii colegi din Occident, inclusiv Înaltul reprezentant al UE, Josep Borrell, care s-a activizat și comentând aceste negocieri pozitive, a acuzat Rusia că ar pune presiune politică asupra Moldovei.

Nu este așa. Și accentuiez din nou, că atunci când vorbim subiecte economice, în acest caz despre înțelegerea Moldovagaz și Gazprom, înseamnă că ei sunt de acord cu acele condiții. Exact așa a comentat contractul și doamna Sandu”, a spus Lavrov.

„Vedem încercări din partea Gazprom de a pune presiune politică în schimbul scăderii din partea lor la prețurile la gaze naturale. Gazele reprezintă o marfă, dar nu pot fi folosite ca o armă geopolitică”. Declarațiile au fost făcute circa 3 săptamâni în urmă la Bruxelles, de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Vicepreședintele Josep Borrell, după o întrevedere cu prim-ministra, Natalia Gavrilița.


Pub