(video) Lavrov, despre o eventuală întrevedere între Maia Sandu și Vladimir Putin: „Când vom avea un agrement pozitiv, liderii țărilor se vor întalni”

Președinta, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Federația Rusă de îndată ce va fi convenită o agendă semnificativă. Declarația a fost făcută astăzi de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă, după discuțiile cu ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

Foto: UNIMEDIA

„Pornim de la faptul că acum contactele noastre capătă un caracter regulat, stabil după ciclul scrutinelor care au avut loc în Moldova”, a spus acesta.

Lavrov a mai menționat că copreședinții comisiei interguvernamentale din Rusia și Moldova s-au întâlnit deja și au convenit o următoare ședință.

„Există contacte între alte ministere. Cred că atunci când vom avea un agrement pozitiv, liderii țărilor se vor întalni ”, a spus Lavrov.


Recent, Lavrov spune că SUA și UE îi interzic Maiei Sandu să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Federație Rusă

De când a preluat mandatul de președintă, Maia Sandu nu a plecat în nicio vizită în Rusia. Întrebată care este motivul pentru care nu efectuează o vizită la Moscova, aceasta a spus că nu a primit deocamdată nicio invitație, iar dacă va fi - o va accepta.


Pub