(sondaj) Majoritatea moldovenilor crede că „situația este dramatică la capitolul prețuri”: Cum văd evoluția relației cu Rusia

94% dintre moldoveni consideră că de la intrarea în funcție a Guvernului condus de Natalia Gavrilița situația s-a înrăutățit în ceea ce privește prețurile, arată datele unui sondaj realizat de IMAS și prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. „La capitolul prețuri, vedem că situația este dramatică”, a comentat directorul IMAS, Doru Petruți. Cifrele mai arată că 68% dintre respondenți sunt de părere că situația din economie s-a înrăutățit, iar 67% spun că s-a înrăutățit relația cu Rusia.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit sondajului, 37% dintre respondenți au spus că nivelul democrației a rămas la fel, iar 31% a spus că s-a înrăutățit.

La fel, 52% dintre cei care au participat la sondaj au spus că viața lor și a familiei în general a rămas la fel, în timp 35% au spus că s-a înrăutățit.


Astfel, potrivit sondajului, 64% dintre respondenți au spus că în foarte mare măsură îi afectează o mărire de prețul la alimente, iar 66% - la gaz. O mare parte din respondenți, și anume 60%, au spus că în foarte mare măsură îi afectează mărirea de preț pentru carburanți.

Cel mai puțin afectați sunt de o mărire de preț la materialele de construcție.



Pub