Ghenadie și-a găsit un loc de muncă. O organizație din Bălți ajută persoanele cu dizabilități să se angajeze

Ghenadie, un bărbat cu dizabilități din Bălți, simte că viața lui s-a schimbat când, după multe căutări, a găsit un loc de muncă. Este grădinar în cadrul unei afaceri sociale. „Mie-mi place să fac curat, să sap prin grădină, să strâng frunzele, să mătur, să greblez”, spune Ghenadie.
Cazul lui nu este nici pe departe unic. Persoanele cu dizabilități întâmpină mari dificultăți în a se angaja. Conștienți de aceste probleme, membrii Asociației Obștești CASMED au lansat un serviciu nou prin care ajută oamenii să-și găsească un loc de muncă conform așteptărilor și competențelor.

Anume prin intermediul acestui serviciu Ghenadie și cunoscut angajatoarea din cadrul întreprinderii sociale Credem-Eco SRL. Responsabilitatea lui zilnică este să aibă grijă de grădină. Pe perioada sezonului rece care se apropie, angajatoarea lui planifică să-l transfere la creșterea microplantelor.

Cunoaște-l pe Ghenadie în reportajul video de mai jos:

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.