Plahotniuc și-ar fi cumpărat un iaht de lux în perioada când era deputat. Un nou dosar penal pe numele acestuia

Plahotniuc
Foto: ZdG

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari în privința fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit PCCOCS, noul dosar penal în privința lui Plahotniuc a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către fostul lider al democraților inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că proprietăți estimate la peste 160 de milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția. Asta după ce procuratura a administrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Mai concret, este vorba despre vilele învinuitului din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente înregistrate pe numele soției acestuia, precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume pe șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei.

Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente