„Digi Talents” – program de stagiu în Slovacia pentru tinerii din domeniul IT

redd-5U_28ojjgms-unsplash

Stagiile în companiile internaționale reprezintă unul dintre cei mai importanți pași în dezvoltarea ta profesională, iar abilitățile practice sunt cele pe care angajatorii le caută cu mult interes atunci când dețin posturi vacante pentru tineri profesioniști. „Digi Talents” este un program de mobilitate a forței de muncă între Slovacia și Republica Moldova, destinat absolvenților TIC, pentru creșterea potențialului talentelor digitale, fiind, de asemenea, o oportunitate unică pentru cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile în domeniu și să câștige experiență în companiile slovace.

De ce să participi la acest program

„Digi Talents” este destinat tinerilor cu vârsta de până la 30 de ani, care vor să-și dezvolte abilitățile profesionale în domeniul tehnologiilor informaționale și să obțină cunoștințe, dar și să beneficieze de un schimb de experiență profesională și culturală, locuind, călătorind și muncind în Slovacia. Totul absolut gratuit! În cadrul inițiativei, vor fi selectați 50 de tineri, care vor fi angajați într-o companie slovacă timp de 12 luni sau vor participa la un stagiu de practică timp de trei luni. Ai mai multe motive pentru a participa la program:

# Formare profesională avansată. Programul va ajuta talentele din Moldova să-și consolideze abilitățile profesionale, să dobândească cunoștințe noi într-un mediu stimulativ în cadrul companiilor TIC din Slovacia și să-și îmbunătățească perspectivele de carieră, în angajare sau în afaceri. Înainte de a pleca în Slovacia, participanții vor fi implicați timp de șase săptămâni într-un program de formare profesională, care îi va pregăti să muncească în conformitate cu specificul și cerințele companiilor IT slovace.
# Experiențe de cunoaștere la standarde internaționale. Cei 50 de tineri vor ajunge în Slovacia și vor începe perioada de stagiu sau de muncă în calitate de angajați. Totodată, timp de opt săptămâni, vor continua să beneficieze de un program de pregătire intensivă, destinat să le îmbunătățească cunoștințele practice și abilitatea de cunoaștere a limbii engleze, dar și să îi învețe elementele de bază ale limbii slovace.
# Suport pentru acomodare. Participanților la program li se va acorda suport pentru cazare, transport local, permis de ședere temporară, asistență gratuită, asigurare de sănătate, asigurare socială etc.
# Experiențe culturale și turistice. Slovacia este o destinație turistică populară, având mai multe locuri înscrise pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Aici se regăsesc mai multe castele unice din punct de vedere arhitectural, majoritatea fiind deschise pentru vizitatori. Castelul Bratislava, Turnul Sf. Mihail sau Biserica Albastră sunt câteva locuri care pot fi puse pe harta destinațiilor „de vizitat”. Iar pentru pauze de cafea sau cine delicioase, pot fi vizitate numeroasele localuri din orășelele Slovaciei.
# Expertiză și susținere pentru crearea propriilor afaceri. După finalizarea stagiului în Slovacia, la întoarcere în Republica Moldova, fiecare participant la program va avea posibilitatea de a continua să-și îmbunătățească calificările pe parcursul a două luni, într-un „Incubator de talente”. Totodată, beneficiarii vor primi asistență pentru orientare profesională pe piața muncii din țară. Pe lângă oportunitățile de educație, schimb de experiență profesională și dezvoltare a abilităților IT, cinci participanți cu potențialul de a-și dezvolta propriul start-up în Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 4 000 de euro fiecare, mentorat și ghidare de la specialiști experimentați în domeniul tehnologiilor informaționale, inclusiv sprijin și susținere pentru a participa la programul dedicat start-up-urilor, oferit în cadrul proiectului EU4Moldova: Start-up City Cahul, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.Mai multe detalii pot fi obținute pe pagina de Facebook Digi Talents sau la seminarele informative organizate de proiect. Doritorii de a participa la următorul seminar informativ online trebuie să acceseze pagina www.digitalents.md, să completeze formularul și să se înregistreze.

Despre „Digi Talents”

Proiectul „Talente digitale pentru Moldova – Slovacia pentru talente: programul de mobilitate a forței de muncă a absolvenților TIC între Slovacia și Moldova” este implementat de Agenția de Dezvoltare și Mobilitate (EMA), în cooperare cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Coaliția Digitală Slovacă. Proiectul este administrat de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicii de Migrație (ICMPD) și finanțat de Uniunea Europeană (UE) în cadrul inițiativei Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație (MPF).

Acest articol a fost realizat cu asistența financiară a Uniunii Europene, contractată de ICMPD în cadrul inițiativei Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație. Conținutul acestui articol este responsabilitatea exclusivă a Agenției de Dezvoltare și Mobilitate (EMA) și a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și nu reflectă poziția UE și a ICMPD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente