Consiliul pentru Clădiri Verzi al Republicii Moldova devine partener al BC „ProCredit Bank” S.A., care va oferi condiții favorabile pentru achiziția și construcția locuințelor verzi certificate „Green Homes”

A72A7181

Consiliul pentru Clădiri Verzi din Republica Moldova a devenit partenerul BC „ProCredit Bank” S.A. Prin acest parteneriat strategic, BC „ProCredit Bank” S.A. a dezvoltat un program special de finanțare pentru clienții care vor să achiziționeze sau să construiască imobile certificate „Green Homes”. Vorbim despre un nou tip de credit ipotecar „ECO Housing loan” destinat achiziției de locuințe verzi, prin care clienții băncii sunt susținuți să facă alegeri inteligente, cu impact minim asupra mediului.

Beneficiile pentru cumpărătorii unor locuințe verzi sunt multiple: performanța energetică ridicată, instalații performante, optimizarea consumului de resurse naturale și a consumului de apă potabilă, utilizarea materialelor ecologice, non-toxice, și implementarea soluțiilor pentru colectarea deșeurilor. La acestea se adaugă și rate mai scăzute ale dobânzilor pentru ipotecă. Clienții BC „ProCredit Bank” S.A. vor avea acces la credite imobiliare cu condiții preferențiale.

„Trebuie să răspundem la criza climatică, iar reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este o modalitate prin care putem face acest lucru. De aceea BC «ProCredit Bank» S.A. își dezvoltă activ finanțarea «verde» în tehnologii de eficiență energetică, energie regenerabilă și investiții în măsuri prietenoase mediului înconjurător timp de aproape 10 ani. Parteneriatul cu «Moldova Green Building Council» (MoldovaGBC) va contribui la dezvoltare nu numai a sectorului locuințelor verzi, ci a unui ansamblu de activități, incluzând infrastructura adiacentă, managementul deșeurilor, precum și biodiversitatea ecosistemului, ce va avea un impact pozitiv semnificativ asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat Vladimir Domentii, adjunct al Președintelui Comitetului de Conducere BC „ProCredit Bank” S.A.

În timp ce, la summit-ul Națiunilor Unite de la Glasgow, atenția se concentrează asupra crizei climatice, suntem foarte încântați să vedem că ProCredit Bank Moldova devine pioner în finanțarea ecologică în Republica Moldova, care va sprijini procurare de locuințe verzi, va aduce la îmbunătățirea calității vieți cetățenilor țării și menținerii unei planete mai sănătoase. Parteneriatul între BC «ProCredit Bank» S.A.și Moldova Green Building Council este unul de success în acest demers important”, a declarat Steven Borncamp, Project Director SMARTER Finance for Families.

Despre Moldova Green Building Council (MoldovaGBC)

MoldovaGBC este o asociație non-profit care încurajează apariția condițiilor de piață, educaționale și legislative necesare transformării industriei construcțiilor și a celor adiacente în scopul creării și renovării clădirilor performante și sustenabile, care promovează responsabilitatea faţǎ de mediu în sectorul construcțiilor, fiind organizația care acordă certificarea „Green Homes”.

Certificarera „Green Homes” (Locuințele Verzi) reprezintă sistemul de certificare pentru sectorul rezidențial, adaptat condițiilor de piață din Moldova și care cuprinde toate aspectele esențiale în evaluarea și identificarea celor mai performante proiecte rezidențiale care folosesc principiile unei construcții sustenabile.

Pentru informații suplimentare:

Tatiana Medaru 

Tel +37360529108

e-mail: [email protected]


Despre BC „ProCredit Bank” S.A. 

BC “ProCredit Bank” S.A. este o bancă comercială orientată spre dezvoltare. Deservim la cel mai înalt nivel întreprinderi mici și mijlocii, precum și persoane fizice, care doresc să economisească și preferă să își desfășoare activitățile bancare prin intermediul canalelor electronice. În activitatea băncii ne ghidăm de o serie de principii de bază: punem valoare pe transparență în comunicarea cu clienții băncii, nu promovăm creditarea de consum, încercăm să minimizăm impactul nostru asupra mediului înconjurător și oferim servicii bazate atât pe înțelegerea situației fiecărui client, cât și pe analiză financiară solidă.

Pentru informații suplimentare:

Tel.: 0800 000 10

E-mail: [email protected]

Taguri: #procredit
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente