Radu Rebeja, nemulțumit de prestația echipei naționale de fotbal: „Încă o campanie preliminară rușinoasă pentru fotbalul moldovenesc”

Fostul fotbalist Radu Rebeja, Președintele Academiei de Fotbal „Radu Rebeja”, este indignat de prestația naționalei Moldovei la fotbal în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022, care a obținut doar un singur punct în Grupa F

Foto: Radu Rebeja

Radu Rebeja spune că „am ajuns să fim conduși de un stat insular, ca Insulele Feroe, cu o populație de 49 mii cetățeni și conduși în propriile tribune de Scoția”.

„Încă o campanie preliminară rușinoasă pentru fotbalul moldovenesc! Nu mă supără atât de tare acest rezultat, unul posibil de prevăzut. Mă supără indiferența și tăcerea societății fotbalistice și specialiștilor din fotbal!

Mă supără poziția și tăcerea reprezentanților mass-media, mai mult – celor din presa sportivă, care ar trebui să bată alarma la ceea ce se întâmplă în fotbalul moldovenesc, plasat pe poziția 180 în clasamentul FIFA, alături de statele Cambodgia și Macao și plin de scandaluri cu meciuri trucate!”, spune Radu Rebeja.

De asemenea, el spune că îl supără și tăcerea conducerii Federației de Fotbal, celor ce și-au asumat dezvoltarea fotbalului, rezultatul echipei Naționale și imaginea țării pe arena internațională.

„Tăcerea celor care încearcă să ne convingă că dezvoltarea fotbalului nostru este pe o cale corectă, rămâne doar să așteptăm rezultatul de la implementarea programului „Fotbal în școli“ și proiectului așa numitelor “clase specializate“, conduse de profesorii de educație fizică! Așa se întâmplă când nu poți să faci diferența între fotbalul de mase pentru amatori și cel de performanță – care și este indicatorul reușitei unei federații! Tăcerea celor care, având un buget anual de peste 250 mln. lei, argumentează dezastrul în fotbalul nostru prin neimplicarea Statului!

Cei de la FMF se fac că plouă!”, mai spune Rebeja.

De asemenea, fostul fotbalist spune că țara noastră bate pasul pe loc la acest capitol.

„Suntem codași la toate competițiile, la orice nivel! Suntem martorii schimbărilor spre bine a fotbalul din țările cu care în trecut nici nu puneam la îndoială superioritatea noastră în teren! Doar noi batem pasul pe loc!

Vorba fostului Președinte al Federaţiei de Fotbal, actual Președinte de onoare, Pavel Cebanu: – Buha – Baha! Buha – Baha!

Și absolut nu este cazul de a zâmbi. E foarte trist ceea ce se întâmplă!”, mai spune Rebeja.

Naționala Moldovei a fost învinsă de Austria cu 4-1 în ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial 2022. În celelalte meciuri din grupa F, Scoția - Danemarca 2-0, Israel - Insulele Feroe 3-2. Echipa antrenată de Roberto Bordin, cu un punct, a terminat pe locul 6 în clasamentul grupei F. Danemarca, cu 27 de puncte, a devenit câștigătoarea grupei și s-a calificat la Mondialul din Qatar. Scoția, cu 23 de puncte, s-a clasat pe locul 2, asigurându-și prezența la barajul pentru CM 2022. Urmează Israel, Austria (câte 16 p.) și Insulele Feroe (4).


Pub