Primul an cu Fundația Moldcell. Un An de și mai multă IMPLICARE!

Fundația Moldcell împlinește un an de activitate, un an în care a adunat proiecte cu și despre oameni. Este o platformă ce unește toate inițiativele și proiectele în domeniul responsabilității sociale și corporative ale companiei Moldcell. 

Foto: Moldcell

În doar un an, s-au lansat inițiative cu impact semnificativ asupra societății, iar toate acestea, pentru a face din Moldova un loc mai bun de trai. 

Irina Strajescu, Director Executiv al Fundației Moldcell

“Primul an cu Fundația Moldcell a fost remarcabil, și anume datorită proiectelor pe care le-am lansat, oamenilor pe care i-am ajutat și parteneriatelor care au generat idei fantastice și realizarea acestora. Mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor Fundației Moldcell pentru încredere și suport.
Totul abia începe!”









Sănătate - #TotulVaFiBine: Fundația Moldcell a fost lansată atunci când a fost cel mai mult nevoie de ea. În anul în care tot globul pământesc s-a confruntat cu virusul Covid – 19, Moldcell și Fundația Moldcell au donat 10 ventilatoare pulmonare pentru 8 spitale din țară, minute/trafic internet gratuit pentru medici, copii, profesori, 5000 de combinezoane de protecție, prânzuri calde zilnice personalului medical timp de un an.

Buneii și Internetul: Mediatizat în toată țara și cunoscut peste hotarele țării, proiectul #LikeDeLaBunei s-a axat pe integrarea persoanelor în vârstă în lumea digitală. În urma sesiunilor, buneii au învățat cum să achite facturi online, să folosească rețele sociale, să vorbească online cu cei dragi peste hotare, să descarce aplicații utile sau să facă fotografii/video. Toate astea le-au învățat cu ajutorul voluntarilor Fundației Moldcell și în așa fel, contribuind la conexiunea între două generații pentru o comunicare mai eficientă.

Digital + Creativitate: O țară se promovează cel mai bine prin ceea ce creează. Fundația Moldcell susține și promovează tinerii din industriile creative, ca aceștia să rămână acasă și să-și valorifice talentul în Moldova. În așa fel, Fundația Moldcell a extins parteneriatul cu Asociația COR și Centrul Artcor.

Siguranța online a copiilor: Proiectul #InternetFărăGriji a străbătut toată țara cu sesiuni despre protejarea copiilor, părinților, adolescenților de capcanele mediului virtual. În perioada pandemiei, s-au organizat inclusiv LIVE-uri cu specialiști în domeniu.

Gaming responsabil: Compania Moldcell și Fundația Moldcell promovează echilibrul între jocurile video, relația în familie, activitățile școlare și sănătatea mintală. Timp de un an de zile, au fost organizate campionate online ce implică o competiție sănătoasă, gaming responsabil și distracție alături de prieteni.

Promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă: Fiind parte a CG Corp Global și inspirați de Fundația Chaudhary, în 2020, Moldcell a fost prima companie care a semnat un Memorandum de Înțelegere cu ONU Moldova, în vederea promovării ODD: Educație, sănătate, protejarea mediului, cultură, proiecte sociale cu impact major pentru societate, direcții strategice urmate de Fundația Moldcell.

Realizări sunt multe, alături de parteneri de încredere care, la rândul lor, și-au exprimat susținerea pentru primul an de activitate a fundației și au felicitat-o cu ocazia aniversării. Partenerii proiectelor Fundației Moldcell sunt Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova), HelpAge International, Keystone Moldova, Artcor, Asociația Companiilor COR.


Pe lângă aprecierea din partea beneficiarilor săi, Fundația Moldcell a fost premiată cu Medalia de Aur în categoria Debutul Anului la Gala Businessului Moldovenesc.

Mai multe detalii despre toate proiectele Fundației Moldcell, le găsiți pe www.fundatiamoldcell.md.


// console.log('no ads situation')