„A prins doi iepuri odată”: Un subofițer de investigații din Călărași, în vizorul ANI, după ce a obținut și mandatul de consilier

Un fost subofițer superior de investigații criminale din orașul Călărași a ajuns în vizorul ANI. În perioada noiembrie 2019 – martie 2021 acesta a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și mandatul de consilier, în Consiliul comunal Sipoteni, din raionul Călărași, încasând și o remunerare din această activitate.

Foto: UNIMEDIA

„Pe cazul fostului subofițer de investigații criminale din Călărași, inspectorul de integritate a stabilit o incompatibilitate de funcție. În perioada noiembrie 2019 – martie 2021 a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și mandatul de consilier, în Consiliul comunal Sipoteni, din raionul Călărași, încasând și o remunerare din această activitate.

Deși a avut dreptul să-și expună punctul de vedere referitor la încălcarea stabilită, acesta a evitat să-l prezinte”, informează ANI.

Acesta riscă interdicția de a mai ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani. Totodată, dacă actele de constatare vor rămâne definitive, pe numele acestuia, se va solicita demiterea demararea procedurii de demitere. Fostul aubofițer a contestat în instanța de judecată actele emise pe numele lui.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat alte două încălcări ale legislației speciale a ANI. În aceste încălcări este vizat primarul orașului Costești, raionul Rîșcani și un consilier orășenesc din Vadul lui Vodă, Chișinău. 


Pub