image
Sursa foto: Profimedia Images

Poliția austriacă a început raziile pe străzi după implementarea carantinei pentru nevaccinați

Poliția austriacă a primit dispoziția de a începe controale pe stradă după implementarea carantinei generale pentru cei nevaccinați anti-coronavirus, luni, relatează Bloomberg, citat de Digi24. Polițiștii verifică oamenii de pe străzi dacă au certificate de vaccinare și îi amendează pe cei care au ieșit ilegal.

De luni, austriecii care nu pot prezenta dovada vaccinării și sunt prinși că au intrat în cinematografe, săli de fitnes sau magazine de tip retail, vor fi amendați cu cel puțin 500 de euro.

De asemenea, proprietarii de spații economice care nu respectă restricțiile și permit intrarea nevaccinaților pot fi amendați cu 3.600 de euro, conform ministerului austriac de interne.

Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că țara trebuie să-și crească rata de vaccinare „rușinos de mică” – „Nu a fost ușor să luăm această măsură, însă, din păcate, este necesară”, a spus șeful guvernului austriac.

Puțin sub două treimi dintre austrieci sunt vaccinați împotriva coronavirusului. Lockdown-ul din Austria vine în contextul unei creșteri a numărului de cazuri la nivelul întregii Uniunii Europene, mai multe țări de pe continent recurgând la măsuri mai dure pentru a stopa noul val epidemic.

Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale - precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Există deja restricţii majore pentru această categorie de populaţie - de exemplu, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a putea merge la muncă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: