image
Sursa foto: magistrat.md

Judecătorul Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, cercetat pentru îmbogățire ilicită; Procuratura face percheziții

În această dimineață procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au descins cu percheziții în biroul de serviciu, în mijloace de transport, dar și în alte locații ce aparțin judecătorului Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș.

Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită, infracțiune prevăzută de art. 330/2 alin. (2) Cod penal. Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începând cu anul 2014 și până în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător.

Aceste bunuri includ: trei automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile. Perchezițiile continuă și în prezent.

Alexandru Gheorghieș activează în sistemul judecătoresc din anul 2002. El a fost președinte al Curții de Apel Bălți. În perioada anilor 2006 – 2012 a fost președinte al Judecătoriei raionului Glodeni. În noiembrie 2017 a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii, însă la mai puțin de un an de la numire, în octombrie 2018, a renunțat la mandat.

magistrat.mdmagistrat.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: