image
Sursa foto: jurnal.md

Comrat: Un bărbat a fost reținut, după ce a înjurat și amenințat cu o armă agenții de patrulare // VIDEO

Un bărbat de 36 de ani a fost reținut de poliție pentru 72 de ore, după ce ar fi comis o încălcare în trafic și a amenințat, și înjurat ofițerii de patrulare.

Incidentul s-a produs în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 02:30, în orașul Comrat. Șoferul unui Fiat a fost somat să oprească mașina, deoarece se deplasa cu viteză, însă acesta și-a continuat drumul. La scurt timp, conducătorul automobilului a abandonat mașina descuiată în fața unei case.

Deoarece era necesară identificarea șoferului care a comis contravenția, polițiștii au recurs la ridicarea mașinii. La un moment dat, din gospodărie a ieșit un bărbat care, avea asupra sa o armă de vânătoare. Polițiștii l-au convins să lase arma jos pentru a nu săvârși o tragedie. Astfel, arma a fost ridicată și s-a constatat că aceasta fiind deținută ilegal.

Fiind indignat că i se ridică mașina, a amenințat și înjurat polițiștii. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Comrat.

Bărbatul este documentat în baza art. 349 Cod penal al RM „amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”, dar și pentru „nestoparea mașinii la indicațiile poliției”.

Pentru acțiunile sale, șoferul riscă amendă de până la 67.500 de lei sau muncă nenumărată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau închisoarea de până la 2 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: