image
Sursa foto: Profimedia Images

Armenia cere ajutorul Rusiei pentru o apăra de Azerbaidjan: 15 soldați armeni au fost uciși

Armenia a cerut ajutorul Rusiei, marți, după ce noi conflicte au izbucnit la graniță între trupele armene și cele azere, relatează Reuters. Armenii au cerut Rusiei să „protejeze integritatea teritorială” a țării.

Tensiunile dintre Yerevan și Baku au crescut din nou, la un an de la un război de 44 de zile care s-a încheiat cu un armistițiu arbitrat de Rusia. Atunci, în jur de 6.500 de oameni au murit, conflictul încheindu-se cu o victorie decisivă a Azerbaidjanului care a anexat o parte semnificativă de teritoriu.

Ministerul azer al apărării susține că la graniță se desfășoară „o situație tensionată” și că are loc o operațiune militară pentru a răspunde la „provocări la scară largă”.

De cealaltă parte, armenii susțin că azerii folosesc artilerie și blindate în bătăliile care au loc la graniță. Conform TASS, patru soldați armeni au fost răniți.

Conform parlamentului armean, citat de Reuters , 15 soldați armeni ar fi murit în conflictele de la graniță.

„De când Azerbaijanul a atacat teritoriul suvern al Armeniei, am cerut Rusiei să apere integritatea teritorială, pe baza unui tratat de apărare mutuală din 1987”, a spus Armen Grigoryan, secretarul Consiliului de Securitate armean, conform Interfax.

Rusia, care are o bază militară în Armenia și are încă trupe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah nu a răspuns, încă, solicitărilor Armeniei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: