Peste 40 de angajați MAI și-au dat demisia în ultimele săptămâni. Revenco: E vorba despre conducători de rang înalt

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, afirmă că în perioada în care se află la conducerea MAI a semnat peste 40 de cereri de demisie. „Sunt mult mai multe, dar aceste 40 vizează conducători de prin rang”, a menționat ministra la emisiunea În PROfunzime de la ProTV.

Foto: UNIMEDIA

„Am găsit specialiști care vor să muncească, dar au fost puși pe silențios, am găsit grupuri de interese care acum conduc cu mai multe procese și deloc nu în interes public. Am descoperit un sistem amorf, nu există un sistem de politici de care să se ghideze, sunt angajați care munncesc acum mai degrabă din inerție. MAI este un domeniu foarte vast, sunt peste 17 mii de specialiști care merg pe stradă la muncă fiecare zi, suntem circa 19 mii, dar o parte din funcții sunt sub moratorii.

Vrem oameni care vibrează împreună cu misiunea ministerului, care vor să servească intereselor cetățenilor. Accentul primar este curățenie. Am oprit o serie de licitații dubioase, auditul intern au scos la iveală mai multe scheme frauduloase și drept urmare avem acum o serie de anchete în desfășurare.

Până acum, în această perioadă eu am semnat peste 40 de cereri de demisie. Oameni care au plecat din sistem, aceste 40, sunt mult mai multe, dar aceste 40 vizează conducători de prin rang.

Eu am fost foarte tranșantă din primul moment când am intrat în minister și în toate ședințele și întrevederile pe care le-am avut cu structurile subordonate, am zis clar: integritatea este unul dintre cele trei principii de care mă conduc”, a declarat Revenco.

În cadrul aceleiași emisiuni, Ana Revenco, susține că 70 procente dintre polițiștii care iau mită o fac pentru că „sunt vulnerabili”. „Nu sunt cei care iau mită pentru a-și cumpăra o casă luxoasă, o mașină luxoasă sau să meargă într-o vacanță. Peste 70 la sută dintre aceștia sunt cu credite de consum, cu credite ipotecare, au familii tinere”, a spus Revenco.

Ana Revenco este prima femeie care se va afla la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Noua ministră de Interne a fost prezentată efectivului MAI, la data de 6 august, de către prim-ministra Natalia Gavrilița, care i-a urat succes „în îndeplinirea atribuțiilor funcției de înaltă responsabilitate, întru obținerea rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii”.


Pub