Președinta Consiliului Audiovizualului, demisă de Parlament, merge în judecată: A fost o execuție publică

Fosta președintă a Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, va contesta în judecată, hotărârea Parlamentului de demitere a membrilor instituției. „A fost o execuție publică. Nu au vrut să audieze raportul, dar să ne pună într-o lumină proastă”, a afirmat Ala Ursu-Antoci, media-azi.md.

Foto: parlament.md

Fosta șefă CA susține că va contesta hotărârea Parlamentului prin care a fost demisă din funcție înainte de termen.

„În termen de 30 de zile, neapărat, o să atacăm, fiindcă a fost o execuție publică unde, de fapt, nu s-a dorit să fie audiat raportul, ci s-a dorit să ne pună într-o lumină proastă. De două ori a fost audiat același raport – odată satisfăcător, a doua oară nesatisfăcător. Este un abuz și, de fapt, politicienii și-au arătat incompetența. Nu se știe deocamdată dacă va fi atacată hotărârea individual sau în comun cu ceilalți membri demiși. Încă nu am luat o decizie. Probabil împreună, dar nu vă pot vorbi din numele tuturor. Eu, cel puțin, o să atac în judecată”, a declarat Ala Ursu-Antoci.

Ala Ursu-Antoci a precizat că, în prezent „activitatea instituției este paralizată”.

În cadrul ședinței plenare de la 11 noiembrie, deputații au audiat RAPORTUL de activitate al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova (CA), pentru anul 2020. În consecință, raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați PAS. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.

Raportul a fost examinat timp de câteva ore și nu s-a lăsat fără scandal, discursuri lacrimogene și acuzații dure de fake news între opoziție și partidul de guvernământ.


Pub