(video) Viorel Morari umple agenda Judecătoriei Chișinău. Costiuc: Justiția a stabilit ca în fiecare zi să examineze dosarele lui penale, ca pe 6 decembrie să fie achitat. Așa va reveni la PA

„Pe 6 decembrie Viorel Morari va fi achitat, iar în așa fel va reveni la Procuratura Anticorupție”. Afirmația a fost făcută de liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a menționat că practic până la sfârșitul anului, fostul șef PA se judecă în fiecare zi. „Justiția a stabilit ca în fiecare zi să-i examineze dosarele”, a spus Costiuc, într-un live pe Facebook.

Foto: colaj

„Acum în fiecare zi în care este stabilită ședință de judecată sunt mai multe dosare penale, dar acum justiția a stabilit în fiecare zi, de pe 15 noiembrie examinează dosarul penal al lui Viorel Morari, ca pe 6 decembrie să fie dată sentință de achitare. În toată ziua examinat, se epuizează, îl declară nevinovat, iar pe 6 decembrie se examinează dosarul civil prin care Viorel Morari contestă decizia PG prin care a fost înlăturat de la șefia PA. Pe 6 va fi examinat și atunci va reveni la PA”, a spus Costiuc.

Vedeți AICI agenda ședințelor.

Fostul șef PA, Viorel Morari, ar putea candida la funcția de Procuror General, însă doar după ce își va rezolva problemele cu justiția. Chiar și așa, președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, crede că „buna lui reputația e oricum șifonată.

Procuratura a încetat raporturile de serviciu cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Prin ordinul Procurorului General din 12 august 2021 a fost sistată suspendarea din funcție și, respectiv, încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

La cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a fost suspendat de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din funcția de procuror șef la Procuratura Anticorupție (PA) în luna ianuarie 2020.


Pub