Miliardarul Daniel Ek, șeful Spotify investește 100 milioane dolari într-un start-up din domeniul apărării

16 Nov. 2021, 10:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
16 Nov. 2021, 10:10 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Miliardarul suedez Daniel Ek, fondator și CEO al aplicației Spotify, investește 100 de milioane de euro în Helsing, o companie europeană de securitate ce folosește inteligența artificială și care, cu noua finanțare obținută ajunge la investiții de 102,5 milioane de euro.

Noua finanțare va fi folosită pentru a crește echipa startup-ului formată în prezent din peste 70 de persoane, dar și pentru accelerarea produsului companiei de AI (inteligență artificială), scrie TechCrunch.

Investiția făcută de fondatorul Spotify vine ca o confirmare a promisiunii sale din 2020 că, în următorii 10 ani, va acorda finanțare de 1 miliard de euro, din averea sa, în startup-uri europene care dezvoltă tehnologii uimitoare, pentru ca Europa să ajungă în urma SUA în privința companiilor tech, scrie startupcafe.ro.

Startup-ul Helsing, fondat în 2021 de Torsten Reil (CEO), Gundbert Scherf și Niklas Koehler, intenționează să folosească platforma sa de inteligență artificială pentru a îmbunătăți apărarea și securitatea națională în statele democratice, făcându-le mai eficiente, prin utilizarea unor date furnizate în timp real.

Daniel Ek va finanța Helsing prin compania sa europeană de investiții, Prima Materia. Astfel, el se va alătura Consiliului de Administrație al startup-ului, alături de co-fondatorii firmei.

„Am înființat Prima Materia pentru a promova știința și tehnologia, pentru a rezolva cele mai mari provocări ale lumii și pentru a ajuta societatea să progreseze către un viitor mai bun. Europa are o oportunitate extraordinară de a avansa în construirea de sisteme AI dinamice într-un mod etic, transparent și responsabil. Torsten, Gundbert, Niklas și întreaga echipă Helsing își iau această responsabilitate în serios și sunt determinați de aceleași valori și ambiție care ne-au determinat să începem Prima Materia”, a spus șeful Spotify, Daniel Ek.

De cealaltă parte, Helsing spune că platforma sa software „procesează datele de la mai mulți senzori direct pe vehicule și sisteme, pentru a oferi o perspectivă integrată a mediului operațional cu scopul de a lua decizii mai rapide și mai precise”.

Helsing, cu birouri în Londra, München și Berlin, plănuiește să se extindă în mai multe țări.

În vârstă de 37 de ani, Daniel Ek are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari, conform Forbes.com. În anul 2006, când avea doar 23 de ani, el a fondat compania Spotify, alături de Martin Lorentzon, un om de afaceri suedez.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău