A fost lansată platforma de instruire la distanță www.academy.chamber.md. DETALII

16 Nov. 2021, 15:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
16 Nov. 2021, 15:35 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Veste bună pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului. Astăzi, 16 noiembrie 2021, a fost lansată platforma de instruire la distanță www.academy.chamber.md. Platforma a fost dezvoltată la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), implementat de PNUD. Astfel, persoanele interesate vor avea acces la o serie de cursuri, programe și webinarii pe diverse teme.

Platforma a fost concepută ca un instrument inovativ și accesibil de instruire non-formală. Aceasta conține programe individuale sau corporative de instruire online, cursuri interactive în diverse domenii de activitate economică și oferă informații utile privind aspectele legale și financiare necesare bunei funcționări a sectorului privat, disponibile în limbile română, rusă și engleză. De asemenea, la finalul fiecărui curs, participanții vor obține și certificate.

„În condițiile actuale de digitalizare și dezvoltare vertiginoasă a tehnologiilor informaționale, apare o tendință firească de a transfera activitatea profesională, inclusiv cea de instruire și formare profesională, în format virtual. Utilizarea unei platforme de instruire la distanță este o alternativă modernă pentru procesul de educație clasic, care corespunde cerințelor actuale ale pieței muncii și răspunde necesităților dezvoltării din punct de vedere profesional sau personal a diferitor categorii de beneficiari. Prin susținerea acestei inițiative a Camerelor de Comerț și Industrie de pe cele două maluri ale Nistrului, contribuim la dezvoltarea și consolidarea capacităților antreprenorilor noștri, pentru ca ei să fie competitivi pe piața națională și cea internațională, mai ales în condițiile crizei pandemice”, a menționat Dumitru Udrea, managerul proiectului ” Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade).

În cadrul evenimentului au fost prezentate funcționalitățile de bază ale platformei, principalele instrumente de învățare disponibile online, modalitățile de înscriere și participare la cursurile inserate pe platformă, precum și posibilitățile oferite formatorilor pentru inserarea propriilor cursuri.

„În contextul tendinței globale de digitalizare a serviciilor, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și-a propus să identifice și să ofere soluții inovatoare pentru gestionarea procesului de învățare și acumulare a noilor cunoștințe, prin dezvoltarea unei platforme de instruire la distanță pentru reprezentanții mediului de afaceri, dar și pentru alte persoane interesate de noile conținuturi educaționale și dezvoltarea personală în cele mai diverse domenii de activitate”, a declarat Sergiu Harea, președintele CCI.

Printre avantajele utilizării platformei de instruire la distanță, prezentate în cadrul evenimentului, se numără:

  • Acces direct la programe de instruire online, cu posibilitatea selectării personalizate a subiectelor de interes;
  • Furnizarea de instrumente digitale de învățare;
  • Comunicarea obiectivelor de învățare și organizarea individuală a termenilor de învățare;
  • Posibilitatea comunicării cu experții formatori;
  • Posibilitatea evaluării și testării cunoștințelor, transmiterii feedback-ului;
  •  Monitorizarea și comunicarea eficacității învățării.

Pentru început, platforma va include 3 module de instruire privind procedurile vamale de export, derularea afacerii și contractarea internațională și particularitățile și avantajele certificării UE.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova nu mai este dependentă de un singur furnizori de gaze. Din primăvara acestui an mai multe companii vor livra metan pe piața locală.

„Deja au început să vină mai multe companii. Este vorba de Axpo, MET Group, Trafigura, Romgaz și Petrom”, a explicat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiunii de la Exclusiv TV.

Ministrul spune că nu va mai exista un contract cu un singur furnizor la un preț stabilit.

Ceea ce facem acuma, astea sunt prevederile legislației UE, să menținem consumatorii casnici în zona celor protejați, iar businessul să-și cumpere singur gaze de pe bursă. Din 2025, businessul nu vor mai putea primi gaze la tarife reglementate. Peste încă doi ani, același lucru și se va întâmpla și cu businessul mediu. Cei care au capacitate să ducă niște negocieri să caute opțiuni să o facă ca să-și poată cumpăra gaze le prețul pe care îl vor ei. Lăsând spațiu pentru piața reglementată – consumatori casnici.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău