Comunitatea de bicicliști din Chișinău cere de la autorități dreptul de a circula pe benzile dedicate transportului public

257563116_399140798584064_7614677297123001124_n
Foto: facebook.com/velochisinau

Comunitatea de bicicliști anunță protest pe 26 noiembrie, la ora 18.00 in scuarul liceului Gheorghe Asachi (strada București colț cu Pușkin). Bicicliștii sunt dezamăgiți de atitudinea primarului Chișinăului, Ion Ceban, și a Direcției Generală de Transport, care au anunțat anterior că bicicliștii vor putea circula pe benzile dedicate transportului public, însă acum acest lucru nu poate fi realizat.

Organizatorii protestului mai spun că: „Angajații acestor instituții au spus că nu mai este nevoie de piste/benzi dedicate bicicliștilor dintr-un simplu motiv că aceștia vor putea circula liber pe benzile dedicate transportului public. Primisem inclusiv confirmarea de la Direcția de transport că în cel mai scurt timp marcajul și indicatorul bicicletei vor apărea și ele. Însă tot întârziau să apară. Săptămâna trecută, Ciclismul Urban Chișinău a publicat un răspuns la o petiție în care Direcția de transport spune că circulația bicicletelor pe benzile dedicate transportului public va fi posibilă doar după modificarea Regulamentului Circulației Rutiere.

ciclismulurban.com

Ieri am confirmat și noi cu Direcția de transport că s-a schimbat viziunea, pe benzile de transport public nu avem voie să circulăm.

E o lovitură sub centură, pentru că nu e suficient că bicicliștii și așa sunt expuși la risc maxim în trafic, acum rezultă că nici măcar nu avem voie să ne deplasăm pe principalele străzi de conexiune ale orașului”, se arată într-un mesaj al Grupul de lucru pentru transport alternativ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente