După vaccinare, direct la restaurant. Vezi câte persoane au participat la maratonul din acest weekend

Situația Covid din Chișinău a fost raportată la ședința de astăzi a Primăriei. „În premieră sectorul privat din sfera alimentară s-a implicat în proiectul de responsabilitate socială pentru susținerea vaccinării anti-Covid. La autobuzul de vaccinare amplasat în scuarul Teatrului de Operă și Balet au fost vaccinate 288 de persoane”, afirmă primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: Fb/ Ion Ceban

Totodată, edilul capitalei menționează că „deocamdată rămâne neclară evoluția epidemiologică a infecției de coronavirus. Înregistrăm pe de o parte o descreșterea evidentă a cazurilor zilnice de îmbolnăviri, dar în același timp încă înregistrăm un număr mare de decese la fiecare 24 de ore. Secțiile de terapie intensivă sunt încă pline, iar paturile în ATI sunt insuficiente”.

„Consultăm cu specialiștii în continuare scenariile și prognozele epidemiologice. Sperăm ca pandemia să regreseze.Totuși, vom menține spațiile medicale și vom crea circuite Covid și non-Covid în spitalele municipale. Punem accent pe măsurile de prevenție a îmbolnăvirilor și promovăm vaccinarea anti-Covid-19.

În același timp, observăm o dinamica pozitivă a vaccinărilor. În ultima săptămână, în municipiu am înregistrat cca 7000 de noi vaccinări, un număr în creștere comparativ cu perioada anterioară.

În weekend-ul trecut am desfășurat maratonul de vaccinare împreună cu reprezentanții Horeca. În premieră sectorul privat din sfera alimentară s-a implicat în proiectul de responsabilitate socială pentru susținerea vaccinării anti-Covid. Astfel, persoanelor care s-au vaccinat în aceste două zile de sâmbătă și duminică, au primit vouchere în valoare de 500 de lei, pentru consum alimentar în restaurante. În cele două zile de maraton, doar la autobuzul de vaccinare amplasat în scuarul Teatrului de Operă și Balet au fost vaccinate 288 de persoane: 120 sâmbătă și 168 de persoane duminică.

Vom extinde implementarea proiectelor comune cu sectorul Horeca în scopul promovării vaccinării și asigurării activităților economice în condiții de siguranță.Mai mult, discutăm despre proiecte similare cu sectorul privat din alte domenii.

Amintesc că rata de vaccinare în municipiu este cea mai înaltă din țară: avem cca 39% din populația generală imunizată în capitală. Cifra poate fi mai mare, în contextul în care mai mulți locuitori s-au vaccinat și peste hotare. Am solicitat acumularea acestor date. În rândul cadrelor medicale și a cadrelor didactice din municipiul Chișinău se înregistrează cea mai mare rată de vaccinare: - 96% și respectiv 97%. Campania de vaccinare la nivel municipal este în continuă desfășurare”, a declarat Ceban.

În cele două zile de maraton, oamenii au format cozi pentru a primi serul, iar în schimb s-au ales cu un voucher de 500 de lei. Fluxul mare de doritori de a se vaccina anti-Covid, la punctul de imunizare din scuarul Teatrului de Operă și Balet din centrul capitalei, a fost observabil din prima zi de maraton.


Pub