(video) Deputați PSRM: „Cabinetul de miniștri învestit de PAS este cel mai slab pe care l-a avut RM”

Deputații PSRM, Vlad Batrâncea, Grigore Novac și Vasile Bolea, au susținut astăzi o conferință de presă privind prima parte a raportului de alternativă de activitate a Guvernului Gavriliță. Aceștia au criticat dur guvernarea menționând că acest „cabinet de miniștri învestit de PAS este cel mai slab pe care l-a avut Moldova” și i-au acuzat că au luat multe decizii în detrimentul cetățenilor acestei țări.

Foto:

„Nicio promisiunea a celor din PAS nu a fost îndeplinită, nici promisiunea pensionarilor cu pensia minimă de 2 mii lei, a medicilor, celor din educație, nici agricultorilor care nu primesc ajutor din partea statului. 

Spuneau că mediul de afaceri trebuie susținut, însă nu vedem niciun pas”, a spus Batrâncea.

„Au crescut cheltuielile pentru întreținerea ministerului, Guvernului, tot din buzunarul cetățenilor. Astăzi oamenii trăiesc mai rău. Creșterea la benzină, electricitate care ne așteaptă, agentul termic și multe altele care au adus o atmosferă de frică. Oamenii se tem că nu vor face față. Am ajuns să constatăm că avem cel mai slab Guvern care nu este capabilă să ajute oamenii în perioada de criză”, a adăugat acest.

„În loc de vremuri bune, au adus sărăcie”, a mai spus deputatul.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat, joi, raportul de activitate a Guvernului, la 100 de zile de mandat.

Gavrilița s- a arătat mulțumită de activitatea miniștrilor, dar a precizat că are și unele regrete. Printre acestea se numără și faptul că Guernul nu a reușit să „atragă mai mult și mai repede profesioniști integri în anumite funcții”, iar oamenii cărora li s-au propus anumite funcții în Executiv au refuzat oferta.

Totodată, prim-ministra a venit cu un comentariu referitor la declarația vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, despre faptul că „s-ar putea să fie unele remanieri guvernamentale în scurt timp”.

Guvernul Gavrilița nu a prezentat raportul de activitate la 100 de zile de mandat în plenul Parlamentului și nici nu planifică să o facă. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă Natalia Gavrilița.


Pub