Cenușa: Cât mai rezistă Ministra Sănătății în funcție? Guvernarea ține la ea

Ministerul Sănătății nu mai publică pe pagina sa rapoartele săptămânale privind Covid-19, începând cu finele lunii august. Acest lucru permitea, anterior, cetățenilor, să vadă cum Moldova stă comparativ cu alte state din regiune, dar și alte detalii utile. În lipsa acestor date, se crează percepția că majoritatea populației este satisfacută de modul cum guvernarea gestionează pandemia, ceea ce nu poate fi cert. Opinia aparține analistului politic Dionis Cenușă, care se întreabă cât mai rezistă ministra Sănătății în funcție și dacă, între timp, țara rezistă mai departe în fața pandemiei.

Foto: UNIMEDIA
„Știați că Ministerul Sănătății nu publică pe pagina sa Rapoartele săptămânale privind Covid-19 de la finele lunii august? Sunt accesibile doar cele vechi.

- Este adevărat că autoritățile publică zilnic datele actualizate. Totuși, acest lucru era făcut și până în luna august. Atunci, pe lângă informația la zi erau prezentate datele pe săptămână. Din acele rapoarte se putea de văzut cum Moldova stă comparativ cu alte state din regiune, precum și alte detalii utile.

- Astfel, apare întrebarea de ce guvernarea nu vrea ca cetățenii și mass-media să compare starea lucrurilor de acasă cu cea din alte țări.

-Sper că există explicații convingătoare pentru această schimbare în raportarea pe care guvernarea o face pe marginea pandemiei.

Apropo, în UE sunt țări unde deja se permite vaccinarea cu al treilea rapel, iar în unele țări su fost vaccinați și copii de la 12 ani în sus”, a scris analistul politic Dionis Cenușă, pe pagina sa de Facebook.

„Vedem cât mai rezistă Ministra Sănătății în funcție (guvernarea ține la ea) și dacă între timp, țara rezistă mai departe în fața pandemiei (numărul cazurilor noi este constant ridicat, la fel ca și desele).

Se poate mai bine și în niciun caz nu poate fi normalizat faptul că guvernarea nu poate opri multiplicarea cazurilor de infecție. Se crează percepția că majoritatea populației este satisfacută de modul cum guvernarea gestionează pandemia, ceea ce nu poate fi cert”, a mai adăugat Cenușă.



Pub