(video) Andrei Spînu, despre construcția noii linii electrice Vulcănești - Chișinău: Vom fi conetați la o linie de tensiune înaltă cu România

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a susținut o conferință de presă cu privire la contractul semnat pentru construcție unei linii electrice aeriene 400 kV pe direcția VulcăneștI - Chișinău.

Foto:

„Vom încerca să deblocăm proiectele de infrastructură și să venim cu noi acțiuni în acest sens. Prin acest proiect va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică, vom fi conetați la o linie de tensiune înaltă cu România.

Prin această linie electrică se va putea livra aproximativ 600 megawatt de energie electrică. Pentru informație, consumul total maxim al Moldovei este de aproximativ 1100 megawatt pe întreg teritoriul Republicii, 800 pentru malul drept al Nistrului și 300 pentru malul stâng. Deasemenea, Moldova va deveni parte a unei pieți energetice competitive și sigure atât la nivel național cât și la nivel regional european, ceea ce în final va însemna un preț mai mic pentru energia plătită de moldoveni și securitatea livrărilor garantată”, a declarat Andrei Spînu.

O companie din India a câștigat licitația de construcție a liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău.


Pub