(video) Le parcau cu plăcuțe de înmatriculare, le găseau fără: Cel puțin 20 de șoferi, victime ale unui „plan de afaceri” pus la cale de un tânăr

Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, a fost reținut, după ce ar fi furat mai multe plăcuțe de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele RM. Acum se află în arest pentru 30 de zile, iar conform legislație în vigoare riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Foto: captură video

Potrivit poliției, acesta, pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie, a sustras plăcuțele de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova, ulterior, pe parbrizul unității de transport lăsa un bilețel cu un număr de telefon. Apoi prin aplicația „Telegram”, cerea de la proprietarii unităților de transport bani în sumă de la 800 la 1000 lei, pentru a le întoarce plăcuțele de înmatriculare.

Angajații poliției au stabilit că suspectul a furat cel puțin 20 de plăcuțe de pe teritoriul capitalei.

În cadrul audierilor acesta  și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica cât și din celelalte sectoare a mun. Chișinău, pentru a obține un profit.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri.



Pub