O șansă la libertate pentru mama cu 5 copii, condamnată pentru datorii: Vezi contul bancar unde poți face donația

Liderul PSRM, Igor Dodon, a deschis un cont bancar pentru depunerea ajutorului financiar pentru mama cu 5 copii, din Drochia, care a fost condamnată la închisoare pentru un împrumut, iar Președinția, a refuzat grațierea acesteia.

Foto: facebook

„Fac apel către toată lumea să contribuie cu un suport financiar, să ajutăm acești sărmani copii și să le oferim șansa să petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu mama lor”, a menționat Igor Dodon.

Oamenii care doresc să facă o faptă bună, să doneze la următorul cont bancar deschis pe numele bunicii copiilor:

BC Victoriabank SA

Date Beneficiar: Ursachi Svetlana

Cod Fiscal: 2004012002403

IBAN: MD91VI022253100000439MDL

Fostul șef de stat Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri, după ce o femeie, mamă a cinci copii, condamnată la pușcărie pentru că a adunat datorii față de instituții de creditare de circa 8 mii de euro, nu a fost grațiată de către Președinție.

Președinta țării, Maia Sandu, a respins cererea de grațiere a mamei cu 5 copii, din Drochia, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru că nu a restituit un credit. Informația a fost făcută publică de către avocatul Iulian Rusanovschi, care a spus că „este trist faptul că președinta nu a intervenit în acest act de injustiție”.

„Nu a fost întrunită condiția recuperării prejudiciului, asta este o normă care este impusă de lege pentru care orice persoană care solicită grațierea să aibă la acel moment toate datoriile stinse față de partea vătămată. Nu a fost întrunită nici condiția recunoașterii vinovăției. Ursachi Natalia nu și-a recunoscut vina. În aceste condiții Comisia a considerat inoportună recomandarea grațierii”. Explicațiile au fost oferite de Ion Guzun, președintele Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, pe marginea cazului mamei cu 5 copii din Drochia, condamnată pentru că nu a întors un credit.


Pub