Plîngău: Subiect de știre devine un crucifix care mustră conștiința unor șmecherași. Avocata Poporului plânge de dorul lui Morari, iar la MAI îi avem pe Podarilov și Revenco

Decizia CSJ care obligă MAI să scoată Crucifixul instalat de Andrei Năstase acum 3 ani a fost comentată și de fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău. Într-o postare pe Facebook, acesta „atinge” justiția din Moldova și menționează numele mai multor persoane, care în ultima perioadă au fost numite în funcții importante. „Cât avem la butoane o justiție coruptă, asta e, subiect de știre devine un crucifix care, mai în glumă, mustra conștiința unor șmecherași. La CSJ e Plămadeală și Musteață, Avocata Poporului plânge de dorul lui Morari, Procuratura cu mici sclipiri se zbate în convulsii, iar la MAI îl avem pe Podarilov și Revenco”a scris acesta.

Foto: UNIMEDIA
„Aș fi rugat justiția să scoată corupții de la conducerea MAI. Cât avem la butoane o justiție coruptă, asta e, subiect de știre devine un crucifix care, mai în glumă, mustră conștiința unor șmecherași. La CSJ e Plămadeală și Musteață, Avocata Poporului plânge de dorul lui Morari, Procuratura cu mici sclipiri se zbate în convulsii, iar la MAI îl avem pe Podarilov și Revenco. Pentru unii, crucifixul e de vină și nu are nimic aici separarea statului de biserică pentru că citesc unele comentarii de pe rețele și am impresia că urgent trebuie înregistrat un nou cult religios. Cu așa tempou, justiția asta va scoate crucea și de pe stema de stat.

Așa e moda la corupți. După, vor merge și vor dona milioane de lei la preoți și biserici pentru că se vor apropia noi campanii. Așa se spală păcatele pământești cu banii statului. Azi, însă, crucifixul lui Năstase e de vină că la MAI sunt niște lupi corupți, dar iată dacă scoatem crucifixul, nu se vor mai vinde funcțiile pe bani sau nepotism și vom trăi mai bine”, a scris Plîngău.

Fostul deputat al Platformei DA, Vasile Năstase, a venit cu o reacție dură, după decizia CSJ, pe cazul Crucifixului instalat la MAI de către Andrei Năstase. Acesta susține că „cineva de la MAI vrea să ia jăratic cu mâinile justiției aservite” și afirmă că „e mai prost ca pe timpurile lui Plahotniuc”.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a luat act și își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia din 11 noiembrie a Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Deputatul Vasile Bolea a declarat, astăzi, că Avocata Poporului, Natalia Moloșag, ar fi solicitat ca fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, să fie restabilit în funcție.

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a refuzat să confirme sau infirme, pentru UNIMEDIA, informația.


Pub