Tot mai mulți moldoveni preferă deplasarea „pe 4 roți”. Economist: Importă mașini într-o veselie. În octombrie s-a bătut recordul din ultimii 5 ani

Economistul Veaceslav Ioniță afirmă că la moment în țara noastră sunt înregistrate 709 mii automobile și doar în luna octombrie moldovenii au importat 5 mii - record pentru ultimii 5 ani. Potrivit acestuia, numărul de automobile a crescut în 50 de ani de 40 de ori.

Foto: UNIMEDIA
„Măcar ceva merge bine în țara aceasta.

Moldovenii în veselie importă mașini. În octombrie au importat peste 4 mii de autoturisme, record pentru ultimii 5 ani.

În acest an vor fi importate aproximativ 38 mii automobile, cea ce este cu 25% mai mult decât media pentru ultimii 5 ani. Astăzi avem înregistrate în Moldova 709 mii automobile sau cu 300 mi mai mult decât acum 10 ani.
În același timp lungimea drumurilor în Moldova în 50 de ani a crescut nesemnificativ de la 6,2 mii km în 1970 la 9,5 mii km în prezent. Iar numărul de automobile a crescut în 50 de ani de 40 de ori”, a scris Ioniță.



La începutul lunii septembrie, economistul spunea că anul acesta în Moldova lunar se înregistrează câte 3 mii de automobile, cea ce este cu 20% mai mult decât anul trecut sau media din ultimii 5 ani. Totodată, acesta prognozează o dublare a numărului de mașini în capitală, în următorii ani.


Pub