CEC a lipsit de alocații de la bugetul de stat două partide politice. Ambele sancțiuni sunt valabile șase luni

cec-3
Foto: Foto: primul.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, ce se referă la perioada 6-12  noiembrie. În același timp, CEC atenționat două partide politice cu privire la prezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale, însă acestea nu au oferit un răspuns afirmativ la solicitarea CEC. Drept rezultat, ele au fost sancționate prin lipsirea de alocații de la bugetul de stat.

Comisia a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment concurenților electorali Partidul Politic „NOI” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 sau a informației despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada de 26-29 octombrie 2021. Mai mult, Comisia a obligat ambele partide să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26-29 octombrie, 30 octombrie-5 noiembrie 2021 și 6-12 noiembrie 2021 sau despre faptul că nu va deschide la bancă un cont cu mențiunea „Fond electoral”.

În acest context, Partidului Politic „NOI” și Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii i-au fost aplicată sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de 6 luni.

Astfel, Partidul Politic „NOI” va pierde 4 980 de lei, iar Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii – 5 100 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente