‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUE pentru Moldova Rurală: Peste o mie de proiecte dezvoltate în Moldova

UE pentru Moldova Rurală: Peste o mie de proiecte dezvoltate în Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proiectele implementate de Uniunea Europeană în sprijinul localităților rurale au fost prezentate în data de 10 noiembrie 2021, în cadrul unui eveniment de totalizare a campaniei de informare „UE pentru Moldova Rurală”.

Cu genericul „Moldova rurală INSPIRĂ: Rezultate și bune practici”, evenimentul a reprezentat un dialog interactiv privind schimbările realizate în zonele rurale cu suportul UE, impresiile beneficiarilor și mesajele locuitorilor din cele 16 comunități vizitate în cadrul campaniei.

Potivit șefului adjunct al secției Cooperare în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Gintautas Baranauskas, zonele rurale din Republica Moldova se confruntă cu provocări în ceea ce privește dezvoltarea și crearea locurilor de muncă, iar infrastructura deficitară și serviciile publice se numără printre principalele constrângeri.

Pentru a contribui la îmbunătățirea acestor aspecte,  Uniunea Europeană și Statele Membre oferă suport pentru dezvoltarea acestui sector de mai mulți ani. 

„Dezvoltarea rurală rămâne în centrul atenției noastre, motiv pentru care am desfășurat această campanie de informare „UE pentru Moldova rurală”, pentru a prezenta rezultatele tangibile și schimbările realizate în mediul rural cu sprijinul Uniunii Europene și cu implicarea, motivația și munca asiduă a cetățenilor și a autorităților locale”, a declarat Gintautas Baranauskas, Șef adjunct al secției Cooperare, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.   

Pentru dezvoltarea zonelor rurale, Uniunea Europeană oferă sprijin și sectorului întrepriderilor mici și mijlocii, prin intermediul diferitor programe, proiecte de finanțare, mentorat etc. 

„De 14 ani Uniunea Europeană este cel mai principal partener al nostru, oferindu-ne nu doar asistență financiară europeană, dar și schimburi de bune practici. Împreună cu experți ai UE, am elaborat și înaintat Guvernului noi instrumente de suport în afaceri în Republica Moldova. Delegația UE în Republica Moldova este mereu deschisă la toate propunerile noastre. De fiecare dată primim un răspuns pozitiv și asistență pentru proiectele pe care le înaintăm”, a spus Iulia Costin, Director General, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ODIMM.

În transmisiune directă, localnici, antreprenori și beneficiari ai asistenței financiare a UE din comuna Calfa, raionul Anenii Noi, cea de-a 16-a localitate vizitată în cadrul campaniei, au discutat despre îmbunătățirile care s-au adus în localitatea lor.

„Avem aproape 1000 de proiecte implementate în localitățile noastre. Proiecte așteptate de mult timp de locuitori, care să schimbe aspectele localităților noastre prin prisma proiectelor investiționale cu susținerea partenerilor noștri din UE”, spune Ludmila Ceaglîc, primara satului Calfa, raionul Anenii Noi.

‹ adv ›

 „UE pentru Moldova rurală” este o campanie de informare care reflectă oportunitățile și transformările din zonele rurale, realizate cu suportul oferit de Uniunea Europeană și Statele Membre.

În cadrul acesteia, au fost efectuate un șir de vizite în 16 localități din Republica Moldova, unde au fost reiterate perspectivele și modul în care Uniunea Europeană susține îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din spațiul rural.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›