image
Sursa foto: AFP

Acuzații de viol la Palatul Elysee: Autoritățile au deschis o anchetă

Palatul Elysee, sediul Președinției Franței, este în centrul unui scandal sexual, după ce s-a aflat că autoritățile au deschis o anchetă în urma unor acuzații de viol.

Potrivit agenției France-Presse, preluată de Agerpres, acțiunea judiciară a fost declanșată în data de 12 iulie, după ce o femeie militar a depus plângere împotriva altui cadru militar.

Violul reclamat ar fi avut loc pe 1 iulie, în zona rezervată Statului major special al Palatului Elysee, structură ce asigură comunicarea dintre Președinție și forțele armate franceze. Cotidianul Liberation, care a publicat detalii despre acest caz, susține că faptele s-ar fi produs la o petrecere de adio dată pentru trei colaboratori şi după plecarea şefului statutului, Emmanuel Macron, care rostise un discurs la începutul evenimentului, scrie Digi24.

Persoana vizată de acuzații a fost plasată în regim de „martor asistat” după ce a fost audiată de un judecător de instrucție. Este o încadrare juridică mai puțin gravă decât aceea de inculpat, precizează AFP.

Reclamanta susţine că un bărbat, tot militar ca și ea, cu grad de subofițer, a supus-o la violenţe sexuale. Potrivit Liberation, cei doi erau detaşaţi la Statul major special, lucrau zilnic împreună şi se cunoșteau. Femeia militar ar fi depus o plângere la Comisariatul arondismentului al VIII-lea la câteva ore după ce s-ar fi petrecut faptele.

Palatul Elysee a declarat că nu comentează niciodată „cazurile juridicare în curs” de desfășurare, precizând totuşi că imediat ce faptele au fost aduse la cunoştinţa autorităţilor, au fost luate măsuri imediate: susţinerea şi consilierea victimei și detaşarea imediată, departe de Elysee, a persoanei incriminate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: