(doc) Planifici o vacanță în Dubai sau Istanbul? Vezi condițiile de călătorie actualizate

Ministerul de Externe a actualizat informațiile privind accesul moldovenilor pe teritoriul altor țări. Astfel, în România, sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2; copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Foto: UNIMEDIA

La fel, pot fi exceptate de la măsura carantinei persoanele persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Moldovenii care planifică să meargă în Turcia și care prezintă o dovadă efectuării a 2 doze de vaccin (aprobate de OMS sau R.Turcia) sau de 1 doză a Johnson&Johnson, cu cel puțin 14 zile înainte de sosire în Turcia sau că a avut Covid în ultimele șase luni înainte de sosire în Turcia, nu sunt obligați să prezinte Testul Negativ PCR și nu vor fi supuși măsurii de carantină.

Cei care nu prezintă o dovadă efectuării a 2 doze de vaccin (aprobate de OMS sau R.Turcia) sau de 1 doză a Johnson&Johnson, cu cel puțin 14 zile înainte de sosire în Turcia sau că a avut Covid în ultimele șase luni înainte de sosire în Turcia, sunt obligați să prezinte Testul Negativ PCR, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de sosire în Turcia sau un test rapid antigen efectuat în ultimele 48 de ore.

Emiratul Dubai a modificat cerințele de testare Covid-19 pentru intrarea turiștilor și rezidenților care se întorc din străinătate, indiferent de țara de aflare a acestora.

• Toți turiștii și rezidenții trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

• Rezidenții și turiștii din care provin din țări cu un nivel ridicat de cazuri de infectări cu Covid-19 urmează să repete al doilea test la sosirea în Dubai.

Începând cu 27 ianuarie curent, testele PCR sunt valabile 72 de ore și fiecare pasager care sosește în Dubai trebuie să prezinte o versiune tipărită fie în engleză, fie în arabă.

În cazul în care la intrare în Emiratul Dubai se perfectează testul Covid repetat cu rezultat negativ, persoana este scutita de carantină.

Vedeți aici mai multe detalii:


Pub