image
Sursa foto: Cristina Costov//Facebook

Microbiștii scoțieni au donat peste 60.000 de lei fundației „Plaiul Soarelui” care îngrijește câțiva copii cu sindromul Down

Microbiștii scoțieni au luat iar cu asalt Chișinăul! Aproximativ o mie de oameni au venit să-i susțină nu doar pe jucătorii naționalei de fotbal, dar și pe câțiva copii cu sindromul down, de care se îngrijește fundația „Plaiul Soarelui”. Scoțienii au donat peste 60 000 mii de lei, pentru ca aceasta să poată răscumpăra moșia, în care trăiesc „copii soarelui”.

Gestul suporterilor din Scoția este o tradiție, care a început în 2003.

Cei aproximativ o mie de suporteri au cumpărat toate biletele cu doar câteva ore înainte de începerea meciului. Au ajuns la Chișinău cu trei curse charter. Ar fi putut fi mult mai mulți, dar drumul e complicat.

Fanii din Scoția sunt considerați drept cei mai devotați microbiști din lume. Ieri la ora 1.40, un microbuz cu scoțieni ar fi trecut prin punctul vamal Leușeni, fără control. Străinii pur și simplu nu și-au dat seama că trebuie să oprească la punctul de trecere, susțin polițiștii de frontieră.

Poliția de frontieră anunță că, în cadrul măsurilor de cercetare și căutare, la Chișinău a fost stabilit hotelul unde s-au oprit persoanele, dar și alte locuri publice unde acestea s-au deplasat. Ulterior, microbuzul a fost identificat și oprit în trafic. În dependență de circumstanțe și declarații se va stabili încadrarea juridică a faptei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: