image
Sursa foto: Profimedia Images

Pilotul care a zburat luna trecută în spațiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek” a murit într-un accident de avion

Glen de Vries, pilotul care a zburat luna trecută în spațiu alături de actorul William Shatner din „Star Trek” și de alți doi turiști spațiali la bordul capsulei New Shepard a companiei Blue Origin, a murit joi după-amiază într-un accident de avion, în New Jersey. Glen de Vries avea 49 de ani, relatează ABC News.

Poliția din New Jersey a fost anunțată joi după-amiază că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Hampton Township, la circa 60 de kilometri de New York. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că există două victime. Una dintre ele era Glen de Vries.

Avionul prăbușit era un Cessna 172, un avion de mici dimensiuni, cu patru locuri, folosit pentru zboruri de antrenament și de agrement. Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele accidentului, dar a fost deschisă o anchetă, relatează CNN.

„Suntem devastați să aflăm despre decesul subit al lui Glen de Vries”, a reacționat compania Blue Origin într-un comunicat postat pe Twitter. „El a adus atât de multă viață și energie întregii echipe Blue Origin și colegilor săi de echipă. Pasiunea sa pentru aviație, activitatea sa caritabilă și devotamentul față de meseria sa vor fi îndelung prețuite și admirate”, a transmis Blue Origin.

Glen de Vries a supraviețuit unei călătorii până în spațiu pentru ca la mai puțin de o lună să-și găsească sfârșitul într-un accident al unui avion de mici dimensiuni, în New Jersey, remarcă CNN ironia situației.

Glen de Vries a făcut parte luna trecută din echipa unui zbor istoric, în urma căruia actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a devenit cea mai în vârstă persoană care a mers vreodată în spațiu. Călătoria, care a durat 11 minute, a fost cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al vehiculului spaţial dezvoltat de Blue Origin, compania deţinută de miliardarul Jeff Bezos. Capsula New Shepard a transportat la 13 octombrie patru civili la o altitudine de circa 106 kilometri, dincolo de Linia Karman, care marchează graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu.

Alături de William Shatner, la bordul capsulei au mai fost vicepreşedintele pentru operaţiuni de zbor al companiei Blue Origin, Audrey Powers, Chris Boshuizen, fost inginer de la NASA și cofondator al Planet Labs, o companie privată americană ce fotografiază în fiecare zi Pământul, şi Glen de Vries, pilot și cofondator al companiei Medidata Solutions, specializată în software-uri de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică. Niciunul dintre ei nu a avut comanda, zborul fiind pilotat de la distanţă. Cei patru călători au petrecut circa patru minute în imponderabilitate. A fost cel de-al doilea zbor cu echipaj uman al vehiculului spaţial dezvoltat de Blue Origin. La întoarcerea pe Pământ, Glen de Vries mărturisea că a fost impresionat de călătorie și că a meritat. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: