De la mic, la mare, moldovenii au ieșit astăzi să planteze copaci în toată țara

În contextul desfășurării Campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului „Plantează-ți Viitorul” angajații municipalității, locuitorii capitalei, medici, elevi, studenți, dar și profesori s-au mobilizat și au ieșit astăzi să planteze copaci, în toată țara.

Foto: facebook

„Astăzi, în capitală este plantat un număr de 11 000 de arbori și arbuști. Preturile de sector au organizat acțiunea și au creat condițiile necesare pentru ca participanții să poată înverzi spațiile publice identificate de municipalitate. Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat acestei ample acțiuni de plantare. Doar prin asemenea acțiuni de impact vom îmbunătăți calitatea mediului. Accentul trebuie pus nu doar pe plantare, dar și să continuăm să protejăm și ceea ce avem la momentul de față”, a menționat primarul capitalei, Ion Ceban.

Și reprezentanții Ministerului Sănătăţii și ai instituțiilor subordonate au plantat copaci în apropierea localităţii Gura Galbenei din Cimișlia.

„Eu cred că este foarte important ca fiecare dintre noi să sădească măcar un copac și să facă lucruri frumoase pentru țara noastră. Ne bucurăm foarte mult că plantăm salcâmi, aici, în apropierea localității Gura Galbenei. În acest mod, contribuim la salvarea planetei, care are nevoie de oxigen”, a menționat ministra Ala Nemerenco.


Totodată, un grup de studenți din cadrul Universitatății de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au mers în satul Zubrești, raionul Strășeni, unde au plantat arbori de tei.

„De Ziua Națională de Înverzire a Plaiului, începând cu ora 8:30, un grup format din 60 de studenți, inclusiv studenți internaționali - originari din India, medici-rezidenți, reprezentanți ai administrației Universității, cadre didactice și alți angajați, s-au întâlnit la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru" (str. Pădurii, 18), pentru a sădi cca 300 de arbori de sakura (5 soiuri de flori de cireș japonez de culoare albă, roz și roșie) și mesteacăn roșu”, se arată pe pagina de facebook a instituției.


La Ziua Națională de Înverzire a Plaiului au participat cetățeni din mai multe localități din raionul Edineț, raionul Călărași și Râșcani.




Tradiţional, în fiecare an în ţara noastră se organizează ample activităţi de salubrizare, amenajare și aducere în bunăstare a localităţilor.


Pub