image
Sursa foto: Jurnal.md

Dezvăluirile de la Jurnal TV: PG, solicitată să investigheze implicarea lui Nichifor și Plahotniuc în protestele din 2009

Deputatul PAS, Lilian Carp, a depus o sesizare la Procuratura Generală în urma dezvăluirilor făcute de Boris Sprâncean, finul lui Adrian Nichifor, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV. Deputatul solicită investigarea informațiilor referitoare la 7 aprilie 2009, după ce Boris Sprâncean a relatat că în casa lui Adrian Nichifor a văzut 12 - 14 lunete și zece pistoale, iar nașul său, Nichifor i-a povestit că acestea au fost postate pe clădiri și erau fixate pe protestatari în timpul protestelor. Boris Sprâncean a opinat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea fugarului Vladimir Plahotniuc.

Lilian Carp solicită procurorului general interimar să fie investigate aceste dezvăluiri despre evenimentele care prezintă un interes public sporit în vederea aflării adevărului despre acea perioadă.

„Solicit Procuraturii Generale să se autosesizeze și să întreprindă toate acțiunile care se impun conform legislației, pentru examinarea și investigarea informațiilor apărute în spațiul public cu privire la pretinsele acuzații grave ce vizează implicarea lui Adrian Nhicfor și Vladimir Plahotniuc în evenimentele de la 7 aprilie 2009”, a solicitat deputatul.

ss
ss

Amintim că finul lui Adrian Nichifor, Boris Sprâncean, invitatul emisiunii „Secretele puterii”de la Jurnal TV a povestit că ziua de naștere a lui Nichifor este pe 12 aprilie. În acea zi din 2009 a mers în ospeție la nașul său. După ce au stat la masă a fost invitat în una din camerele acestuia care s-a dovedit a fi plină cu armament.

Nichifor i-a povestit că toate acele arme au fost fixate pe diferite ținte în timpul protestelor de la 7 aprilie și așteptau comanda. Nu au deschis focul deoarece au primit informații precum că pe Aeroportul de la Mărculești staționa grupul Alfa al serviciilor rusești și totodată pe Aeroportul din Chisinău era o navă cu muniții, fumigene, adusă în susținerea lui Voronin.„Din câte am înțeles scopul ar fi fost să tragă și să provoace protestatarii dând astfel vina pe Voronin”. „Nu cred că Nichifor ar fi putut face acest lucru fără indicația lui Plahotniuc”, a mai spus Boris Sprâncean.

Adrian Nichifor, este deținut actualmente în Penitenciarul numărul 4 din Cricova, fiind condamnat la 17 ani de pușcărie pentru omorul lui Dan Pârlici, fratele comisarului de Nisporeni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: