image
Sursa foto: jurnal.md

Consumatorii își pot regla individual consumul de energie termică

Termoelectrica informează că până azi, 12 noiembrie, 4076 de obiecte racordate la sistemul centralizat de termoficare au solicitat conectarea și beneficiază de încălzire.

Mai exact, este vorba de 2826 de blocuri locative, 143 de grădinițe, 158 de școli, 66 de instituții medicale, 231 de case particulare, 82 de instituții superioa de învățământ și 570 de agenți economici.

De menționat că, Termoelectrica reglează centralizat temperatura optimă necesară a agentului termic livrat consumatorilor de la sursele de producere, în dependență de aerul exterior, astfel încât să fie asigurat confortul termic tuturor beneficiarilor.

Totodată, clădirile racordate la sistemul centralizat de termoficare beneficiază de echipamente care permit consumatorilor prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în dependență de necesitățile locatarilor și temperaturile aerului exterior.

Se constată că, în blocurile locative în care unii proprietari de apartamente au intervenit neautorizat la sistemul de încălzire, majorând suprafața corpurilor de încălzire, se dezechilibrează sistemul intern de încălzire, ceea ce duce la supraîncălzirea acestor apartamente.

În acest caz se recomandă gestionarilor fondului locativ să intervină pentru restabilirea sistemului de încălzire conform proiectului inițial.

Noutăţile partenerilor

comentarii: