image
Sursa foto: jurnal.md

Percheziții în biroul lui Stoiangolo de la Procuratura Generală: „Au rămas acte și înscrisuri care îi aparțin”

Procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții în biroul în care Alexandr Stoianoglo a activat în perioada exercitării mandatului de procuror general.

„Necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori. În special examinării sunt supuse părțile mobilierului de birou în care au rămas până în prezent acte și înscrisuri ce aparțin dlui Alexandr Stoianoglo”, anunță Procuratura Anticorupție.

Instituția precizează că perchezițiile au fost autorizate de către judecătorul de instrucție la demersul procurorilor. Totodată, la efectuarea acțiunii de urmărire penală participă trei avocați care îi apără interesele lui Stoianoglo.

Stoianoglo este cercetat penal pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. La începutul lui octombrie, el a primit la fel 30 de zile de arest la domiciliu. Atunci, Stoianoglo a declarat că acest fapt demonstrează „procesul de acaparare a instituțiilor de stat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: