image
Sursa foto: Twitter / US Sixth Fleet

Rusia acuză Statele Unite de „activitate militară agresivă” în Marea Neagră

Ministerul rus al Apărării a afirmat vineri că armata americană desfăşoară activităţi agresive în regiunea Mării Negre, creând o ameninţare la adresa stabilităţii regionale şi strategice.

Rusia continuă „să monitorizeze activitatea militară de natură agresivă a Statelor Unite în regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării. 

În ultimele 24 de ore, Rusia a detectat şase aeronave NATO angajate în zboruri de recunoaştere deasupra Mării Negre, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Joi, ministerul rus a anunţat că a ridicat de la sol un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion spion britanic care acţiona în apropierea peninsulei Crimeea, anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, afirmând că incursiunea britanică face parte dintr-o intensificare mai amplă a activităţii militare a Statelor Unite şi aliaţilor în regiunea Mării Negre.

Tot săptămâna aceasta, marţi, Ministerul Apărării rus a acuzat SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un „factor destabilizator” în regiunea limitrofă Ucrainei.

Un alt obiectiv al sporirii prezenţei militare a statelor NATO în Marea Neagră ar fi „controlul militar al teritoriului Ucrainei”, a susţinut în declaraţia oficială de marţi generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt militar rus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: